Žarnynas – antrasis mūsų protas...

...Ir imunitetas. Taip, žarnynas yra didžiausias imuninis organas. Mūsų organizmo armija ir apsauga. Ar verta pasigilinti, kaip jis veikia? Taip! Tam siūlau paklausyti ir pažiūrėti gyd. Vitalijaus Kuznecovo paskaitą. Čia jis negailestingai logiškai daužo įsigalėjusius mitus ir madingas „sveiko“ gyvenimo būdo teorijas. Kviečiu pažiūrėti ir garantuoju, kad papildysite savo bagažą žiniomis, kurios neišvengiamai pakeis sveikatos būklę į teigiamą pusę. O tiems, kas neturi kantrybės išklausyti visos paskaitos, dalinuosi trumpu konspektu.

Apie organizmo valymo svarbą jau esu rašiusi anksčiau. Bakterijų, virusų, helmintų (kirminų), grybų ir kitų patogenų gali būti visur – ne tik žarnyne, inkstuose, kepenyse, sąnariuose ar smegenų apvalke, bet ir kraujyje, limfoje. Žinoma, jeigu jų nebūtų, nebūtų ir imuniteto. Negalime likti sterilūs, nes tiesiog neišgyventume. Todėl neverta panikuoti, kad dalis jų visuomet gyvens mumyse. Tai yra normalu. Tačiau negalime leisti, kad jie nekontroliuojamai besidaugindami uždominuotų gerąją mūsų organizmo florą. Nes tuomet prarasim sveikatą.

Todėl, kad parazitai ne tik minta mūsų gyvybės syvais (eikvoja energiją), mūsų maisto medžiagomis ir vitaminais (taip taip, jeigu žarnyne yra parazitų, net negalvokite apie vitaminų ir maisto medžiagų pasisavinimą, nes viską suvartoja jie), o įsisiurbdami į gleivinę išgraužia joje skyles... Bet dar ir išskiria toksinus, kurie teršia organizmą ir trukdo tinkamam organų darbui bei sukelia uždegimus. Taigi, mums būtinas VISO organizmo valymas bei antiparazitinė profilaktika. Tačiau šį darbą visuomet pradedame daryti nuo žarnyno. Toliau seka kepenys, inkstai ir visa kita, bet pradžia visada yra žarnynas ir limfa. Nes žarnynas, kaip jau sako straipsnio pavadinimas – tai antrosios organizmo smegenys. Jos veikia savarankiškai ir reguliuoja daugelį organizmo procesų. O limfa – tai organizmo kanalizacija. Jeigu kanalizacija yra užsikimšusi, o mes besivalydami paduodame dar daugiau teršalų, gero nelaukime. Tačiau prieš pradedant valymą tikrai verta pasigilinti, kaip veikia žarnynas ir visa virškinimo sistema, nes žarnynas yra jos dalis.

Taigi, kokia yra dažniausiai pasitaikanti žarnyno problema? Teisingai, vidurių užkietėjimas. Na ir šalinimo režimo sutrikimas. Jeigu kasdien nesilankome dideliam reikalui pas nykštukus – jau yra problema. Idealiu atveju būtų gerai ten nueiti bent du-tris kartus per dieną. Tačiau yra žmonių, kurių žarnyno peristaltika tiek sutikusi, kad tai vyksta tik kas antra-trečia diena, o ne du kartus dienoje. O kodėl? Priežasčių gali būti daug. O viena iš jų – ląstelienos ir vandens trūkumas.

 

- Ar žinote, kad tada, kai organizmui pritrūksta skysčių, jis pirmiausia  „gręžia“ žarnyno turinį? Nes turi prižiūrėti, kad netirštėtų kraujas.

- Gleivės. Kai jų trūksta, žarnyne esančiam turiniui nepakanka slydimo. Madinga manyti, kad gleivės yra visų problemų priežastis ir jei pašalinsime gleives iš organizmo – pašalinsime ir problemas. Gydytojas griauna šį mitą ir pasakoja, kam reikalingos gleivės ir kodėl neverta atsisakyti pieno. O taip pat – dėl ko įvyksta pieno (laktozės) nevirškinimas, netoleravimas. Duosiu užuominą – priežastis yra disbakteriozė, nes sveikas organizmas virškina viską.

- Kadangi sveikas organizmas virškina viską, jokių produktų derinimo jam nereikia. Nes taip jau gamtos sukurta, kad virškinimo fermentai išsiskiria visi vienu metu – tiek angliavandenių, tiek baltymų, tiek riebalų virškinimui. Tai reiškia, kad nežiūrint į tai, jog į skrandį įmesime grynus baltymus, fermentai vis tek išsiskirs visi – ne tik baltymų, bet ir angliavandenių bei riebalų skaidymo.

- Dar viena įdomi tema - apendiksas ir jo paskirtis. Taip, mes ilgai manėme, kad tai visiškai nereikalingas organas ir dažnai skubėdavome jį pašalinti. O štai ir klydome! Dar ir kaip reikalingas. Maža to, jis yra netgi bosas žarnyne. O kas nutinka sistemoje, kai nėra kam jai vadovauti? Kviečiu pažiūrėti prezentaciją ir sužinot.

- Dėl ko kyla alergijos? Dėl to, kad nepakankamai suvirškinamos maisto medžiagos, tame tarpe ir neišskaidomi baltymai iki amino rūgščių. O dėl ko neišskaidomi? Dėl organų veiklos sutrikimo. O dėl ko sutrinka veikla? Pagrinde dėl juose gyvenančių parazitų. Tai ir išvada peršasi viena – visų alergijų priežastis yra užterštumas, toksinai ir parazitai.

- O ar žinojote, kuris iš parazitų vadinamas žmogaus augintiniu, naminiu gyvūnėliu? Ne? Tai askaridė. Labiausiai paplitęs helmintas pasaulyje. Taip gerai prisitaikęs gyventi mūsų žarnyne, kad dažnai netgi nesukelia jokių simptomų ir neigiamų pasekmių, tik tiek, kad minta mūsų maisto medžiagomis ir išmeta toksinus, tampančius alergenais. Maža to, jos prisitaikymas yra tokio lygio, kad ji netgi sugeba organizmui tam tikrais atvejais padėti (skatina moterų vaisingumą), kad šis su ja nekovotų. Štai toks stebuklingas gyvenimas verda mūsų žarnyno viduje.

- Na ir dar vienas įdomus momentas apie virškinimo sistemą – tulžies pūslė ir jos sutrikimai. Gi daug kam ji iš viso pašalinta. Tai ką daryti tokiu atveju? Juk net ir pašalinus tulžies pūslę, tulžis vis tiek gaminasi, tik ji patenka ne į pūslę, o į dvylikapirštę žarną. Norėdami sužinoti atsakymą, žiūrėkite video iki galo.

Štai tokie įdomūs pagrindiniai momentai, kai kuriuos iš jų man pavyko užfiksuoti ir akcentuoti (mėgstu konspektuoti paskaitas, nes po kurio laiko informacija užsimiršta). Bet tik pagrindiniai. Kitus momentus, svarbius jums, manau, užfiksuosite patys. Linkiu smagios peržiūros ir stulbinančių atradimų apie mūsų nuostabųjį organizmą.

O norėdami atlikti organizmo testą ir pamatyti, kaip veikia visos sistemos bei 47 organai atskirai – rašykite man, mielai padėsiu:

 tobulėjimo.blogas@gmail.com

 


 

APIE ORGANIZMO VALYMĄ SKAITYKITE ČIA

KAS YRA BIOREZONANSAS SKAITYKITE ČIA 

ŠVARA REIKALINGA NE TIK MŪSŲ KŪNE, BET IR SIELOJE - SKAITYKITE ČIA

 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Apie pinigų energiją

XIV. ĮSAKYMAI SAVAJAM AŠ

Sąmoningumo plėtimas - grupė Telegrame